UZIN PE460 NEW

Hajuton epoksihartsipohjustin alustasta nousevaa kosteutta vastaan (max 95 % Rh) sementtitasoitteille ja betonille. Jos alustan kosteuspitoisuus on suurempi voidaan kapselointi tehdä Uzin PE 480-pohjustimella.

Käytetään kosteussulkuna maanvaraisessa betonilaatoissa maaperästä nousevaa kosteutta vastaan tai uudella betonilla nousevaa jäännöskosteutta vastaan. Käy myös alustaa vahvistavana pohjusteena. Sopii imukykyisille ja imemättömille pinnoille. Voidaan käyttää myös tasoitelaastin sideaineena kvartsihiekan kanssa.

Soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön.

Käyttöala Epoksihartsipohjustin ongelmayhdisteitä ja nousevaa kosteutta vastaan. Muodostaa kaasuläpäisemättömän pinnan kuivuttuaan.

Käyttökohteita on esimerkiksi betonilaatat kosteussulkuna korkeaa jäännöskosteutta vastaan RH 95%, pinnan lujittaminen heikoilla, huokosilla tai vaurioituneilla alustoilla, pohjusteena olemassa oleville tiiviille ja huokosille pinnoille, sideaineena epoksikorjaus- ja tasoitelaasteihin, kotitalouden, julkisiin ja teollisuuden kohteisiin sekä kalustepyörien kesto, DIN EN 12529 mukaan. 

Menekki Vaihtelee alustan kunnon ja lämpötilan mukaan:

  • Karkea, jyrsitty alusta 200-600 g / m2 / kerros
  • Tasainen alusta, levitys B2 hammaslastalla n. 500 g/m2
  • Hiottu alusta, vanhat liimat ja pinnotejäämät 250-350 g/m2
  • Sileä, tiivis ja imemätön pinta 200-250 g/m2
  • Käytettäessä sulkevana kerroksena, levitetään 2-kerrosta n. 350 g/m2/1. kerros ja n. 250 g/m2/2. kerros

Pakkauskoko 0,75 kg
EAN-koodi 4024709797152

Pakkauskoko 5 kg
EAN-koodi 4024709084662

Pakkauskoko 10 kg
EAN-koodi 4024709113959

Värit Väritön/kellertävä

Tiheys/ominaispaino +/- 1,2 kg/ litra

Varastointi Avaamattomana kuivassa tilassa 1 vuosi

Menekki Vaihtelee alustan kunnon ja lämpötilan mukaan:

  • Karkea, jyrsitty alusta 200-600 g / m2 / kerros
  • Tasainen alusta, levitys B2 hammaslastalla n. 500 g/m2
  • Hiottu alusta, vanhat liimat ja pinnotejäämät 250-350 g/m2
  • Sileä, tiivis ja imemätön pinta 200-250 g/m2
  • Käytettäessä sulkevana kerroksena, levitetään 2-kerrosta n. 350 g/m2/1. kerros ja n. 250 g/m2/2. kerros

 Pakkauskoot 0,75 kg, 5 kg ja 10 kg

Pakkasenkestävyys Suojattava jäätymiseltä

Alustan kosteus max. 95 % Rh

Käyttölämpötila 15-20 °C

Luokitukset ja sertifioinnit EC 1 Plus, M1, IMO, TTL:n kaasutiiveystesti

Käyttöohje

Säilytä kaksoisastia huoneenlämmössä ennen levitystä. Lävistä ylimmän kansiastian pohja useita kertoja esim. ruuvimeisselillä. Anna kovettajaosa B:n valua alempaan hartsia sisältävään astiaan. Poista tyhjä kansiasti.

Sekoita komponentit perusteellisesti porakoneella, kunnes seos on yhteinäistä.

Levitä pohjustin tasaisesti alustalle liotinaineita kestävällä telalla. Tasaiselle alustalle pohjustin voidaan levittää, myös hammaslastalla, jonka jälkeen pohjustin telataan.

Kun ensimmäinen kerros kestää kävelyn, mutta enintään 48 tunnin kuluessa, levitä toinen kerros. Tee levitys poikittain ensimmäiseen kerrokseen nähden. Lisää toiseen kerrokseen n. 1% Uzin colourant-väriainetta, jotta toinen kerros on helpompi erottaa ensimmäisestä. Ripottele kovettumattomaan pintaan kvartsihiekkaa (raekoko 0,8 mm) kynsikerrokseksi niin maksu kerron (n. 3 kg/m2), että hiekkakerroksen päällä voi kävellä, epoksin tarttumatta kenkiin.

Toisen kerroksen kuivuttua poista ylimääräinen hiekka harjaamalla ja imuroimalla se puhtaaseen imuriin, jolloin voit käyttää sen uudelleen.

Puhdista työkalut välittömästi käytön jälkeen Uzin clean-box liinoilla. Kovettunut materiaali voidaan poistaa vain mekaanisesti.

Ympäristö ja turvallisuus

Tutustu tuotteen käyttöturvatiedotteeseen ja noudata tuotteen turvallisuusohjeita. Liuotteeton. Ei syttyvää. Komponentti A sisältää epoksihartsia, ärsyttävä. Komponentti B on kovettaja-aine, syövyttävä. Voi ärsyttää silmiä, ihoa ja hengitysteitä. Ihokontakti voi aiheuttaa herkistymisen. Käytä suojavoidetta, – käsineitä ja -laseja. Aineen jouduttua iholle, huuhtele runsaalla vedellä ja saippualla. Aineen jouduttua silmiin huuhtele välittömästi runsaalla vedellä ja tarvittaessa ota yhteys lääkäriin. Aine on kovetuttuaan tuoksuton ja vaaraton.

Ei aiheuta sisäilmaan formaldehydi tai VOC-päästöjä, EC1- ja M1-luokitus/vähäpäästöinen.

Nestemäistä tuotetta ei saa päästää viemäriin, vesistöihin tai maaperään. Molempien komponenttien jäämät sekoitetaan annetussa suhteessa ja annetaan kovettua. Kovettunut aine voidaan hävittää normaalina rakennusjätteenä. Tyhjät puhdistetut metalliastiat on kierrätettävä.

M1 0575 EC1

Käyttöturvallisuustiedote A
Käyttöturvallisuustiedote B
Tekninen tiedote