Waterplug

Waterplug pysäyttää välittömästi betoni- ja muurirakenteiden tihkuvat ja paineelliset vesivuodot.

Käyttöala Waterplug on sekoitus hydraulisia sementtejä, tarkoin valittuja runkoaineksia sekä lisäaineita. Veteen sekoitettuna tuote muodostaa nopeasti kovettuvan pikatulpan vesivuotojen pysäyttämiseen.

 

Käyttöalueita on esimerkiksi padot, makeavesiputkistot ja – kaivot, jätevesiviemärit, vesisäiliöt, tunnelit, kellarit ja perustukset. Tuote soveltuu myös pulttien, putkien, kaiteiden ym. kiinnittämiseen betonirakenteisiin sekä saumojen halkeamien tiivistämiseen ennen pinnoitusta.

 

Menekki 1 kg täyttää 585 cm2 tai 1,45 m (20x20mm) saumaa

Pakkauskoko 5 kg
Pakkauskoko 25 kg

EAN-koodi 4049499017324

Värit Harmaa

Varastointi Säilytys katetulla alustalla viileässä ja kuivassa tilassa. Tuote tulee säilyttää suojassa kosteudelta ja pakkaselta. Säilyy avaamattomana ja ohjeiden mukaisesti säilytettynä 1 vuosi.

Menekki 1 kg täyttää 585 cm2 tai 1,45 m (20x20mm) saumaa

Pakkauskoko 5 kg ja 35 kg

Pakkasenkestävyys Suojattava jäätymiseltä

Käyttölämpötila +5°C

Käyttöohje

Älä käytä tuotetta, jos lämpötila on alle +5°C tai sen odotetaan laskevan sen alle 24 tunnin kuluessa.

Ennen työn aloitusta avaa alustan halkeamat ja kolot vähintään 20 mm syvyisiksi ja levyisiksi. Jos mahdollista, muotoile avaus kalapyrstön malliseksi. Vältä V-muotoa. Huuhtele avaus paineellisella vedellä pölyn ja irtoaineksen poistamiseksi. Jos alusta on kuiva, kuten esim. kiinnityksen yhteydessä, kostuta alusta huolellisesti ennen Wterplugin levitystä.

sekoita Waterplug vain juomakelpoiseen veteen. Kylmissä olosuhteissa (+5°C-+10°C) voidaan asettumisnopeutta kiihdyttää käyttämällä noin +25°C lämpöistä vettä. Lämpimissä olosuhteissa (yli +25°C) voidaan asettumisnopeutta hidastaa käyttämällä noin +10°C lämpöistä vettä. Normaalisti sekoita 1 kg Waterplugia ja 260 ml vettä. Vesimäärät saattavat vaihdella (240-280 ml) ympäristölämpötilasta johtuen.

Nopeasta asettumisesta johtuen Waterplugia ei saa sekoittaa koneellisesti. Sekoitusta varten on saatavissa kuminen sekoitusastia, joka sopii pienien määrien sekoitukseen. Mittaa jauhe ja vesimäärä valmiiksi ja sekoita ne keskinenään. Oikean seossuhteen hakeminen notkeutta arvioimalla saattaa johtaa liian pitkään sekoitusaikaan ja huonontaa laastin lujuuksia.

Katso tarkemmat käyttöohjeet eri tarkoituksiin tuotekortista (vesivuotojen pysäyttäminen, seinän ja lattian välisen sauman tiivistäminen vanhassa- ja uudessa rakenteessa sekä pulttien ja metallitankojen kiinnitys betoniin ja muurauksiin).

Nopeasta asettumisesta johtuen Waterplug tuottaa paljon lämpöä. Tämä haihduttaa runsaasti kosteutta laastista, mikä saattaa aiheuttaa laastin liian aikaisen kuivumisen. Tämän vuoksi Waterplug tulee pitää kosteana vähintään 15 min. Jos tuotetta käytetään kuivalla alustalla esim. kiinnityksissä, tulee kostutusta jatkaa 30 min.

Ympäristö ja turvallisuus

Tutustu tuotteen käyttöturvatiedotteeseen ja noudata tuotteen turvallisuusohjeita. Waterplug sisältää sementtiä, joka voi ärsyttää silmiä, ihoa ja hengitysteitä. Vältä iho- ja silmäkosketusta sekä pölyn hengittämistä. Käytä suojavoidetta, – käsineitä, -laseja ja hengityssuojainta. Aineen jouduttua silmiin, huuhdo välittömästi runsaalla vedellä ja mene lääkäriin.

Käyttöturvallisuustiedote
Tekninen tiedote